Türkiye’de En Çok Kullanılan Muhasebe Yazılımları
Türkiye’de En Çok Kullanılan Muhasebe Yazılımları, şirketlerin hesaplarını tutmak, takip etmek amacıyla kullandıkları bilgisayar programlarına verilen isimdir. Şirket ihtiyaçlarına göre özelleşir ve farklılaşırlar. Günümüzde kullanılan muhasebe yazılımları ile açılış ve kapanış kayıtları, dönem sonu amortisman kayıtları gibi pek çok muhasebe kaydı otomatik olarak yapılmaktadır. Bu programlarda ortaya çıkabilecek en ufak hatanın, şirketlere belki de geri dönüşü olmayacak zararlar verebileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Piyasada sadece veresiye hesabı tutulabilecek programlardan, personel, çek senet, banka takibi yapabilen programlara kadar çok çeşitli versiyonlar bulunmaktadır.
Türkiye’de kullanım amacınıza, işinizin büyüklüğüne ve kullanım şeklinize bağlı olarak tercih edebileceğiniz birçok muhasebe programı var. Bu yazımızda Türkiye’de en çok kullanılan muhasebe programlarını ele aldık. Yazımızda bu muhasebe yazılımları hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Muhasebe yazılımı tercihinizi yapmadan önce mutlaka yazımızı okumalısınız.
DİA Kurumsal Yönetim Sistemi
DİA Yazılım AŞ, 2004 Yılında KOSGEB Teknoloji Geliştirme Desteği ile ODTÜ Teknokent’te kurulmuş, ticari yönetim sistemi olarak her sektörden KOBİ’nin iş yönetim süreçlerini kontrol ve takip etmelerini sağlayan birbirine entegre çalışan ticari yazılımlar için çalışmaktadır.
Tübitak ve Avrupa Birliği destekli uluslararası Ar-Ge projelerinde yer alarak sürekli Ar-Ge yeteneğini geliştirmektedir. Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) yazılımı olarak muhasebeden üretime, stok-depo yönetiminden diğer tüm satış ve satın alma süreçlerine kurumların iş süreçlerine verimlilik ve hız katmayı amaçlayarak yola çıkmıştır. Tamamen DİA Yazılım AŞ. tarafından geliştirilmiş özel bir altyapı üzerinde ve bulut teknolojisi ile çalışan DİA, SaaS (Software As A Service – Hizmet Olarak Yazılım) modeliyle pazarlanmakta ve KOBİ’lerin maliyetlerini düşürmekte, verimliliklerini arttırmaktadır.
DİA Yazılım AŞ, 2004 Yılında KOSGEB Teknoloji Geliştirme Desteği ile ODTÜ Teknokent’te kurulmuş, ticari yönetim sistemi olarak her sektörden KOBİ’nin iş yönetim süreçlerini kontrol ve takip etmelerini sağlayan birbirine entegre çalışan ticari yazılımlar için çalışmaktadır.
LOGO
İş süreçlerini çok daha kolay, pratik, uygun maliyetli ve etkin bir şekilde yönetmeyi sağlayan Logo ERP çözümleri, kalite ve verimlilik anlayışını, çalışan düzeyinden başlayarak tüm süreçlere yaygınlaştırıyor. Böylece işletmenin tamamında karmaşık iş süreçleri kurumsal kaynak planlama sayesinde sadeleşiyor ve iyileştiriliyor.
Logo ERP portföyünde standart kurulumların yanı sıra geliştirmeye açık, modüler yapılar da sunuluyor. İsteğe ve ihtiyaca göre eklenebilen modüllerle tüm işletmeler, kendileri için en uygun ERP paketini oluşturabiliyor. Modüllerin yanı sıra app-in-app teknolojisiyle yeni uygulamalar sisteme entegre edilebiliyor; widget’lar ile de kullanım kolaylığı artırılabiliyor.
Yerleşik ya da web üzerinden çalışan alt yapı kullanım seçenekleri de sunan Logo ERP portföyündeki kapsamlı çözümler, her işletmenin ihtiyacına göre seçilip şekillendirilebiliyor. Bu süreçte Logo’nun güçlü iş ve çözüm ortakları ağından da destek alınarak projeler en verimli şekilde sonuçlandırılıyor.
SAP Business One
SAP Business One ilk olarak 1996 yılında İsrail’de, İsrail dışındaki ülkeler için “Menahel” (“yönetici”) veya “TopManage” adı altında piyasaya sürüldü. Şirket, Reuven Agassi (CEO) ve Gadi Shamia (satış, pazarlama ve ürün başkan yardımcısı) tarafından kuruldu. Ürün Gadi Shamia tarafından tasarlandı ve baş geliştirici Hilla Mazinter’di.
İlk yıllarında, TopManage yalnızca İsrail pazarında satıldı ve İsrail pazarında sunulan ilk Windows/Mac işletme yönetimi ürünü oldu. 2000 yılında TopManage, Avrupa ve Latin Amerika’daki pazarlara yönelik küresel genişlemesine başladı .
Mart 2002’de SAP, TopManage Financial Systems’ı satın aldı ve sistemlerini SAP Business One olarak markaladı. TopManage kurucuları Reuven Agassi ve Gadi Shamia, satın almanın ardından SAP’de yönetici pozisyonlarına verildi. Bir yıl önce, TopManage’in kardeş şirketi TopTier de SAP tarafından satın alınmıştı. TopTier, Reuven Agassi’nin oğlu Shai Agassi tarafından kuruldu .
Satın alma, SAP’nin ortakları aracılığıyla küçük pazara ulaşmasına ve ayrıca kurumsal müşterilerinin daha küçük yan kuruluşlarından ek işler elde etmesine olanak sağladı.
![Muhasebe Yazılımları](https://turkmuhasebe.com/wp-content/uploads/2022/05/vecteezy_man-is-sending-email-safely-and-work-in-desk_-300x266.jpg)
MİKRO
Mikro Yazılım 1988 yılında kurulan, Türkiye’nin köklü, öncü, yenilikçi ve geniş ürün yelpazesine sahip yazılım şirketidir.
Mikro Yazılım’ın içeriği ve özellikleri ihtiyacınıza uygun olarak değişip büyüyebilen farklı çözümleri ile siz de etkin bir ERP yapabilirsiniz. işletmenizin karlılığını artırabilirsiniz.
Esnaf, serbest meslek ve küçük ölçekli işletme sahiplerinin Mikro Run ile,
Esnaf, serbest meslek ve küçük ölçekli işletme sahiplerinin Mikro Run ile,
En büyük olma yolundaki işletmelerin çözüm ortağı Mikro Fly ile,
işletmenizin karlılığını artırabilirsiniz.
AKINSOFT
Akınsoft, Türkiye merkezli yerli yazılım şirketidir. ERP ve sektör bazlı yazılımları bulunmaktadır. Yazılım alanında başta Wolvox ERP ve CafePlus programları gelmektedir. Aynı zamanda insansı robot ve yazılımları alanında çalışmaları bulunmaktadır. Robotik alanında ürettiği prototipler; AKINCI-1, AKINCI-2, AKINCI-3 (AKINOID-3), ROBOT GARSON ADA ve HOSTES ROBOT ADA ve Tarım Robotu AS-PNCR’dir.26 Aralık 2015 tarihinde insansı robot fabrikasının temellerini atmıştır. Bu fabrika Türkiye’de temelleri atılan ilk robot fabrikası niteliğine sahiptir.
Şirketin bünyesinde bulunan ve robotik teknolojiler alanında seri üretim yapan, insansı robot fabrikası olan Akınrobotics; 4 Kasım 2017’de kuruldu. Robotik alanında ürettiği prototipler; AKINCI-1, AKINCI-2, AKINCI-3 (AKINOID-3), AKINCI-4, robot garson ADA, hostes robot ADA, Mini ADA, dört ayaklı arazi robotu ARAT ve Tarım Robotu AS-PNCR’dir.
LUCA
Türkiye’nin ilk ve tek web tabanlı merkezi muhasebe sistemi olan LUCA Projesi, Türkiye’deki tüm Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler’in meslek icra ederken yaşadıkları ekonomik ve sosyal zorlukları kolaylıkla aşmalarını ve mesleklerini geleceğe yönelik olarak daha verimli icra edebilmelerini sağlamak üzere başlatılmış bir projedir. TÜRMOB’un bir meslek grubunun en üst birliği olarak, mesleğin gelişmesine katkı sağlamak, yazılım piyasasında yaşanan rekabetin meslek mensuplarına sürekli getirdiği ekonomik yükleri mümkün olduğunca azaltmak ve aynı zamanda meslek mensuplarının hızla ileri teknolojiyi kullanmasını sağlamak üzere geliştirdiği bu proje Türkiye’nin ekonomik ve teknolojik kalkınmasında da önemli bir itici güç olmuştur. Yapılan piyasa araştırmasında meslek mensuplarının yaşadıkları sıkıntılar dikkate alınarak, proje öncesi Ar-Ge sürecinde ihtiyaç belirlenmiş ve proje bu veriler ışığında geliştirilmiş ve başlatılmıştır. Bu düşüncelerle başlatılan proje, Türkiye’ye ve meslek grubuna çok önemli bir vizyon veverimlilik katmıştır.
ETA
Türkiye’nin en yaygın ticari uygulama programını çeyrek asır boyunca geliştiren ve güncelleştiren ETA Bilgisayar, bir taraftan kullanıcılardan gelen yenilik taleplerini değerlendirirken, diğer yandan da muhasebe uygulamalarında yapılan kanuni değişiklikleri anında programlarına yansıtmaktadır. ETA, DOS altında çalışan entegre paketini grafik tabanlı Versiyon 7 ile en yüksek noktasına ulaştırmıştır. Gelişen teknoloji ve yeni trendler doğrultusunda araştırma ve geliştirme çabalarını Windows ortamına da taşıyan ETA, ticari uygulama yazılımları konusundaki tecrübesini Windows tabanlı ticari paketi ETA for Windows ile kullanıcılara sunmuştur. EFW’den sonra açık veritabanı teknolojisini en iyi şekilde değerlendiren ve farklı ihtiyaçlara cevap veren SQL tabanlı iki yeni versiyonumuz ETA:V.8-SQL ve ETA:SQL satışa sunulmuştur. Bu versiyonlarımız geleceğe yönelik altyapısı ile 21. yüzyılın program paketleri olarak tasarlanmıştır ve ETA’nın kuruluşundan bu yana süregelen çalışmalarının bir ürünüdür.
ZİRVE
1999 yılında şahıs firması olarak kurulan Zirve Yazılım, 2002 yılında limited şirket, 2017 yılında anonim şirket statüsüne geçerek Zirve Bilgi Teknolojileri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi ünvanına sahip olmuştur. Zirve Yazılım ’ın stratejisi, kısa sürede ikinci bir işleme gerek kalmadan en kolay şekilde işlemlerinizi yapabileceğiniz yazılımlar geliştirmektir.Zirve yazılım bu gün 40000’ i aşkın müşterisi, yurt çapına yayılmış temsilcilikleri ve her geçen gün artan kullanıcılarıyla, kuruluşundan bu güne benzeri görülmemiş bir yükselişle sektörde öncü ve güvenilir firmalar arasında yer almıştır. Müşterilerine daha iyi yazılımlar üretmek için çalışmalarına Ankara Bilkent Cyber Plaza da devam eden Zirve Yazılım, sektöründe müşteri memnuniyetini ve hazırlamış olduğu programların teknolojik imkanlar doğrultusunda profesyonel gelişimini sağlamayı kendisine vizyon ve misyon edinmiştir.
PARAŞÜT
Bulut tabanlı ön muhasebe uygulaması olan Paraşüt, küçük ve orta ölçekli işletmelerin daha verimli yönetilmesini ve büyümesini destekleme misyonu ile 2013 yılında faaliyete başladı. Girişimcilerin ihtiyacı olan temel finansal bilgileri kullanıcı deneyimini ön planda tutarak kolay anlaşılır ve aksiyona dönüştürülebillir şekilde sunmayı hedefleyen Paraşüt, e-fatura, online tahsilat ve gelir gider takibi gibi işletmelerin daha verimli yönetilmesini destekleyen pek çok hizmeti vermek üzere çalışmalarını sürdürüyor.
Sitemizi sosyal medya hesaplarınızda paylaştığınız için teşekkür ederiz.
En Çok Kullanılan Muhasebe Programları
En İyi ERP Programlarının İncelenmesi
Vektör Grafik: Vecteezy – Radiasa Tutorial Rti