Projektör Satın Alma Rehberi

Projektör Satın Alma Rehberi. Evde gerçek bir sinemaya sahip olmak ve modern ev sineması için projektörler halen en iyi performansı sunmaktadır. Muazzam ekran boyutları, tonlarca parlaklık ve uygun fiyatlar ile ev sinema sisteminizi oluşturabilirsiniz.

Bu, bir projektörü düzgün bir şekilde satın alıp kurmanın, bir televizyonu prize takıp Netflix hesabınıza giriş yapmak kadar kolay olduğu anlamına gelmez. Ekran alanınızı ve montaj konumunuzu bilmeniz ve kablolarınızı doğru ve doğru yerlere bağladığınızdan emin olmanız gerekir. Tüm bunlar çok göz korkutucu görünüyorsa, daha büyük boyutlu bir TV satın almayı düşünün. Gün geçtikçe büyüyorlar, ucuzluyorlar ve daha iyi görünüyorlar. Ancak, gerçek bir tiyatro benzeri deneyimi istiyorsanız, bir projektörü nasıl satın alacağınız ve kuracağınız aşağıda açıklanmıştır.

 

Projektörler ve TV’ler

Teknik olarak modern TV’ler, tüketici pazarındaki projektörlerin büyük çoğunluğundan çok daha üstün görüntü kalitesi sunar. Buna daha parlak arka aydınlatma, aydınlık alanlarda bile güçlü görüntü kalitesi sunma yeteneği ve oyun ve spor için daha hızlı yenileme hızları dahildir.

Projektörler, TV’lerin büyük çoğunluğundan daha büyük bir görüntü yansıtabilir ve en sevdiğiniz filmleri ve şovları yerel sinema salonunda ön sırada oturuyormuşsunuz gibi izlemenize olanak tanır. Elbette 75, hatta 85 inç TV alabilirsiniz, ancak çoğu standart projektör 100 inç’in üzerindeki ekran boyutlarında başlar, bu da evde büyümenin en iyi yolu oldukları anlamına gelir.

Projektör Satın Alma Rehberi
Projektör Satın Alma Rehberi

Yansıtma Mesafesi Nedir?

Bir projektörü kurarken dikkat etmeniz gereken ilk şey , projektörün merceği ile duvar veya projektör ekranı arasındaki mesafe olan yansıtma mesafesidir. Piyasadaki her projektörün, belirli bir ekran boyutunu en iyi şekilde elde etmek için onu ekrandan monte etmeniz gereken mesafeyi söyleyen bir özellik sayfası vardır.

Tüm projektörler, tasarımlarında kullanılan ampul, lens ve diğer faktörlere bağlı olarak biraz farklı yansıtma uzunluklarına sahiptir. Bu nedenle, bir projektör satın alırken, yansıtma mesafesinin odanızın içine sığacağından emin olmanız gerekmektedir. Projektörün dönen fanlarından gelen gürültüyü önlemek için yerini  tam başınızın üzerinde durmayacak şekilde ayarlamanız gerekir.

Çalışmak için küçük bir alanınız varsa, kısa mesafeli bir projektör almayı düşünün. Bu projektörler oldukça pahalıdır, ancak tipik olarak duvarınızın veya projektör ekranınızın hemen önündeki TV standlarında bulunur ve görüntüleri  çok yakın bir mesafeden  yansıtabilir.

Projektör Satın Alma

Dikkate alınması gereken en önemli şey, alanınızın ne kadar büyük olduğu ve onu ne için kullanmak istediğinizdir. Spor ve oyun izlemeyi planlıyorsanız, yüksek yenileme hızına sahip bir projektör satın almayı düşünün (saniyede 120 kareden fazla idealdir). Bu, geleneksel ekranlardan saniyede daha fazla kare göreceğiniz anlamına gelir ve pürüzsüz görünen bir aksiyona izin verir.

Ne izlediğinize ve bütçenize bağlı olarak, 1080p (“Full HD”) projektör yine de harika bir satın almadır, çünkü pek çok dizi ve film yine de 4K’da süper yüksek bit hızında yayınlanmaz. Bununla birlikte, birçok modern projektör 4K çözünürlük sunar ve ana avantajı, bu içeriğin daha yüksek dinamik aralığıdır. (daha iyi, daha parlak renkler).

İdeal olarak, projektörünüz görüntüleri bir sinema salonuna çok benzer şekilde bir ekrana (genellikle polivinil klorürden veya bir tür kumaştan yapılır) yansıtır. Açıkçası, bir ekrana ihtiyacınız yok – herhangi bir yüzeye yansıtabilirsiniz – ancak ekranlar gerçekten izleme deneyimini iyileştiriyor. Bu ekranlar boyut ve kalite bakımından farklılık gösterir ancak alabileceğiniz en düz, en sinematik görüntüyü sağlamak üzere tasarlanmıştır. Beyaz duvarlar kullanıyorsanız, bir ekran gözle görülür bir fark yaratacaktır.

Başlamak için iyi bir yer, odanızın boyutuna ve projektörü yeterince uzağa monte etme yeteneğinize bağlı olarak 100 veya 120 inçlik bir ekrandır (çapraz olarak ölçülür). Tipik olarak, ekranlar üç çeşittir: açılır, duvara monte veya bağımsız. Kullanımlar arasında bir ekranı gizlemeniz gerekmediği tüm durumlar için duvara monte bir ekran öneririm . Genellikle hafiftirler ve montajı kolaydır ve dört taraftan sabitlendiklerinden gerilimi daha iyi tutarlar.

Bacaklı dış mekan ekranları, ara sıra film geceleri için harikadır, ancak içerideyken bacakların yolda olması can sıkıcıdır. İzleme seansları arasında ekranınızı görmeyi reddediyorsanız, muhtemelen okulda gördüğünüz gibi açılır ekranlar iyi bir seçenektir, ancak zamanla bükülmeyecek yüksek kaliteli bir ekran aldığınızdan emin olun.

Bir Akış Çubuğu Alın (Roku)

Roku, medyayı, filmleri, müziği internetten televizyonunuza aktaran bir cihazdır. Projektörünüze karar verdikten sonra, ondan nasıl ses ve görüntü alacağınıza karar vermek isteyeceksiniz. Bazı projektörlerde, en sevdiğiniz programları ve filmleri anında yayınlamayı kolaylaştıran yerleşik akıllı TV arabirimleri bulunur, ancak bazıları bir akış cihazı gerektirir.

Bağlamak istediğiniz bir disk oynatıcınız, oyun sisteminiz veya bilgisayarınız varsa, satın almadan önce projektörün yeterli girişe sahip olduğundan emin olmak için projektörün kılavuzunu kontrol etmelisiniz.

 Bir Hoparlör Sistemi Seçin

Alanınıza bir projektör sistemi satın alma ve monte etme sorunu yaşıyorsanız, üst düzey bir ev sineması ses sistemine veya ayrı alıcı ve hoparlör kurulumuna da yatırım yapmanız gerekir. Neredeyse tüm durumlarda projektörünüz bu hoparlörlerle HDMI veya optik kablolar aracılığıyla konuşacaktır. Gerçekten ihtiyacınız olan tek şey uzun kablolar, bu nedenle alıcınızın veya ses çubuğunun nereye yerleştirileceğini bildiğinizden ve mesafeyi ölçtüğünüzden emin olun.Projektörler genellikle dahili sese sahiptir ve çok iyi ses çıkarmazlar, bu yüzden her şeyi taktıktan sonra ayarlar menüsünden bunu kapattığınızdan emin olun.

Projektör Satın Alma Rehberi-2022
Projektör Satın Alma Rehberi-2022

Projektörünüzü Kurma

İlk kez bir projektör kuruyorsanız, her şeyi ölçmek, her şeyi monte etmek ve kabloları yönlendirmek için birkaç saat ayırmanız gerekir. Önce ana taşınmaz parçaları (projektörünüz ve ekranınız) kurmanızı , ardından kabloları yönlendirmelisiniz.  Her şeyi monte ettikten, bağladıktan ve çalıştırdıktan sonra projektörünüzün ekran boyutunuza ve konumunuza uygun şekilde kalibre edildiğinden emin olun. Bir ekrana yansıtmanın dört ana yolu vardır: önden, arkadan, sağ taraftan yukarı veya baş aşağı.

Çoğu durumda, onu öne ama baş aşağı monte edeceksiniz (çünkü montaj vidaları alttadır). Tipik olarak bu, projektörü ilk açtığınızda her şeyin alt üst olacağı anlamına gelir. Onu “ön, tavana montaj” veya eşdeğerine ayarlayan ayarı arayın ve projektör sizin için her şeyi doğru şekilde çevirecektir. Ardından, projektörü ekranınıza tam olarak uyacak şekilde manuel olarak ayarlayabilmeniz için genellikle bir ızgara görünümü görüntüleyen bir menü seçimi vardır. Birçok modern projektörde otomatik trapezoid hizalaması vardır, ancak sorunu çözmezse, manuel olarak ayarlamak için bir ayar yapmanız gerekebilir.

Ayrıca yakınlaştırmanın projektörünüzün ekranınızı mükemmel bir şekilde doldurması için ayarlandığından emin olun. Bu genellikle gerçek projektör gözünün yakınındaki manuel bir koldur. Ardından odakta olduğundan emin olun (ayrıca genellikle manuel bir kol, ancak piyasada giderek artan sayıda dijital odaklama projektörü var).

Son Ayarlar

Her projektörün, belirli alanınız ve izlediğiniz şey için optimize edilmesi açısından kendi tuhaflıkları ve özellikleri vardır. Dikkat edilmesi gereken bir şey, TV’ler gibi projektörlerin de farklı görüntüleme modlarına sahip olmasıdır . Çoğu program ve film için genellikle sinema modunda (veya eşdeğeri) tutun, ancak F1 oynarken veya Formula 1 izlerken Oyun veya Spor moduna geçin.

Çoğu projektör, doğru bir şekilde kurduğunuz sürece, kutudan çıkar çıkmaz kullanılabilir. Ancak unutmayın, dış ışık projektörlerin düşmanıdır. Bu yüzden sinema salonları çok karanlıktır. Pencereli bir odada izliyorsanız, karartma perdelerini ile odayı karartmayı unutmayın.

Projektör Satın Alma Rehberi-2022 Projektör Satın Alma Rehberi-2022

Sitemizi sosyal medya hesaplarınızda paylaştığınız  için teşekkür ederiz.

Dizüstü Bilgisayar Satın Alma Rehberi

Doğru Dizüstü Bilgisayar Nasıl Seçilir?

Vektör Grafik: Vecteezy – Radiasa Tutorial Rti

 

Yazar Hakkında
Toplam 125 yazı
Türk Muhasebe
Türk Muhasebe
Yorumlar (Yorum yapılmamış)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

×

Bir Şeyler Ara


error: Content is protected !!