En iyi egzersiz türleri nelerdir?

En iyi egzersiz türleri nelerdir? Sonsuz egzersiz şekli olsa da , uzmanlar fiziksel aktiviteyi her birinin vücudunuzu ne yapmaya çağırdığına ve hareketin size nasıl fayda sağladığına bağlı olarak dört geniş türe ayırır.

Aerobik egzersiz, artan bir kalp atış hızı ile işaretlenir. Çoğu aerobik egzersiz tüm vücudunuzu hareket ettirmenizi gerektirse de asıl odak noktası kalbiniz ve ciğerlerinizdir (Aerobik egzersize genellikle “kardiyo” denir çünkü kardiyovasküler sisteminize meydan okur ve fayda sağlar). Yürüme, yüzme, dans etme ve bisiklete binme gibi aktiviteler yeterli yoğunlukta yapılırsa daha hızlı nefes almanızı ve kalbinizin daha fazla çalışmasını sağlar. Aerobik egzersizler yağ yakar, ruh halinizi iyileştirir, iltihaplanmayı azaltır ve kan şekerini düşürür.

En iyi egzersiz türleri nelerdir?
En iyi egzersiz türleri nelerdir?

Bazen direnç eğitimi olarak adlandırılan kuvvet antrenmanı, haftada iki ila üç kez yapılmalıdır. Squat, lunge, şınav ve direnç makinelerinde veya ağırlık veya bant kullanılarak yapılan egzersizler, kas kütlesini ve gücünü korumaya ve hatta geliştirmeye yardımcı olur. Kuvvet antrenmanı ayrıca düşmeleri önlemeye, kemikleri güçlü tutmaya, kan şekeri seviyelerini düşürmeye ve dengeyi geliştirmeye yardımcı olur. Hem izometrik hem de izotonik egzersizlerin bir kombinasyonunu yapın. Tahta yapmak ve bacak kaldırma gibi izometrik egzersizler hareket etmeden yapılır. Gücü korumak ve stabiliteyi geliştirmek için harikadırlar. İzotonik egzersizler, bir dizi hareket boyunca ağırlık taşımanızı gerektirir. Pazı bukleler, bench press ve mekik, hepsi izotonik egzersiz biçimleridir.

Germe egzersizleri , özellikle yaşlandıkça kaslarınızı ve tendonlarınızı esnek tutar, duruşunuzu korur ve hareketliliği artırır. Esneme her gün yapılabilir.

Denge egzersizleri, iç kulak, görme, kaslar ve eklemler gibi dik ve yönünüzü korumanıza yardımcı olan çeşitli sistemleri çalıştırır. Tai chi ve yoga, düşmelerden kaçınmanıza ve son yıllarınıza kadar bağımsız kalmanıza yardımcı olabilecek harika denge egzersizleridir.

Egzersizin faydaları nelerdir?

Akıllıca tasarlanmış bir egzersiz programı, vücudunuza ve zihninize sayısız şekilde fayda sağlayacaktır.

Egzersizin ruh sağlığı üzerindeki faydaları iyi belgelenmiştir. Örneğin, büyük bir araştırma, hareketsiz insanların depresyona girme olasılığının %44 daha fazla olduğunu buldu. Bir diğeri, hafif ila orta şiddette depresyonu olanların, her hafta sadece 90 dakika egzersiz yaparak antidepresanlarla elde edilenlere benzer sonuçlar alabildiğini buldu. Anahtar, ruh halini yükseltmeye ve stresle mücadele etmeye yardımcı olan serotonin ve dopamin gibi beyin kimyasallarının salınması gibi görünüyor.

Hepimiz egzersizin kardiyovasküler sağlığı iyileştirme yeteneğine aşinayız. Ancak egzersiz kan basıncını nasıl düşürür? İlginç bir şekilde, aerobik egzersiz yoluyla dolaşım sisteminizi uyardığınızda, sistemi daha fazla çalışmaya zorlayarak kan basıncınızı geçici olarak yükseltirsiniz; ancak egzersizi bitirdiğinizde, kan basıncınız başlamadan önce olduğundan daha düşük bir seviyeye düşer. .

Pek çok insan egzersizi kilo vermenin ayrılmaz bir parçası olarak düşünür ve diyet de son derece önemli olsa da, haksız da değillerdir. Ama hangi egzersiz en çok kalori yakar? Genel olarak, aerobik egzersizler (kardiyo) kalori harcamak ve yağları azaltmak için harikadır. Ancak, vücudunuzun yağsız kas oranını optimize eden kuvvet antrenmanının etkinliğini de göz ardı etmeyin (Aynı zamanda kemik kuvveti için en iyi egzersizdir). Tek bir en iyi kilo verme egzersizi söz konusu olduğunda Kutsal Kâse yoktur. Kilo vermek için en iyi egzersiz, sürekli olarak yapacağınız egzersizdir. Eğlenirken ve motive olurken kalp atış hızınızı artıran ve vücudunuzu hareket ettiren her şey, kilo vermenize yardımcı olacak egzersizdir.

Kilo vermenize yardımcı olacak ipuçları yazımızı okumak için tıklayınız

Vektör Grafik: Vecteezy – Radiasa Tutorial Rti

Yazar Hakkında
Toplam 125 yazı
Türk Muhasebe
Türk Muhasebe
Yorumlar (Yorum yapılmamış)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

×

Bir Şeyler Ara


error: Content is protected !!